Untitled Document
Main PageHistory of  IsraelTime LineDocumentsMore ReadingLinksAbout
 

Untitled Document

Links
(categorized):


Faktuelle ressourcer

Nyheder

Menneskerettigheds-organisationer

Media Watch-
organisationer

Det officielle Israel

 

 

 

Links

Faktuelle ressourcer:

Wikipedia (en.wikipedia.org/wiki/Israel)
Det kendte internetbaserede opslagsværk tilbyder information af bemærkelsesværdigt høj kvalitet om Israel og mange andre relaterede emner. Da materialet til enhver tid kan ændres af brugerne, sniger der sig fejl ind fra tid til anden, men denne begrænsning opvejes til overmål af de enorme mængder af information til rådighed.

Jewish Virtual Library (www.jewishvirtuallibrary.org)
En enorm database med information om jødisk og israelsk historie, vigtige dokumenter og meget, meget mere. Indeholder også en afdeling for "myter og fakta", der søger at dementere nogle af de mest almindelige myter i den arabiske propaganda.

MidEastWeb (www.mideastweb.org)
En meget omfattende hjemmeside, der indeholder enorme mængder information om Israel og andre dele af Mellemøsten. Hjemmesidens historiedel er et forsøg på at levere et balanceret billede, med plads til både den israelske og arabiske version af historien.

Palestine Facts (www.palestinefacts.org)
Denne hjemmeside søger at levere omfattende og præcis information vedrørende den historiske, militære, og politiske baggrund for den fortsatte kamp mellem den jødiske stat og de palæstinensiske arabere.

The Six Day War (www.sixdaywar.org)
En oversigt over aktørerne og den historiske udvikling før, under og efter Seksdageskrigen i juni 1967. En god ressource med mange billeder, video og links til historiske dokumenter og yderligere information.

Tilbage til toppen

 

Nyheder:

Times of Israel (www.timesofisrael.com)
Israelsk online-avis på engelsk. Politisk midtsøgende, drevet af medarbejdere fra både Ha'aretz og Jerusalem Post.

Ha'aretz (www.haaretz.com)
Israelsk avis i engelsk oversættelse. Politisk til venstre for midten.

Jerusalem Post (www.jpost.com)
Israelsk avis på engelsk. Politisk til højre for midten.

Yediot Aharonot (www.ynetnews.com)
Engelsk netudgave af en af Israels mest læste aviser.

Ordet og Israel - Nyheder (www.ordetogisrael.dk)
Den danske, kristne organisation "Ordet og Israel" leverer løbende udvalgte nyheder fra Israel, inkl. en del, der ellers bliver filtreret fra i den danske presse.

Israel21c (www.israel21c.org)
Med sloganet "A Focus Beyond The Conflict" giver Israel21c et indblik i, hvad Israel i det 21. århundrede kan tilbyde indenfor teknologi, sundhed, kultur og kampen for at bygge bro til andre nationer og kulturer.

Tilbage til toppen

 

Menneskerettighedsorganisationer med fokus på jøder, Israel og Mellemøsten:

MEMRI - The Middle East Media Research Institute (www.memri.org)
Analyser af mellemøstlige medier med oversættelser fra arabisk, farsi og hebraisk til alle større vestlige sprog. Formålet er at give Vesten et indblik i Mellemøstens medier.

CMIP - Center for Monitoring the impact of Peace (www.edume.org)
New York-baseret "non-governmental" organisation, der har til formål at analysere skolebøger i Mellemøsten (inkl. Israel) for at undersøge hvilke værdier de forskellige samfund underviser deres børn i.

Justice for Jews from Arab Countries (www.justiceforjews.com)
Denne organisation forsøger at rejse "det andet flytgningespørgsmål", nemlig det der vedrører de jødiske flygtninge fra arabiske lande. Man ønsker at få familierne til at registrere deres historie og deres mistede aktiver på websiden, inden den sidste generation af jøder født i arabiske lande dør ud.

B'Tselem (www.btselem.org)
Israelsk menneskerettighedsorganisation med fokus på de besatte områder. Her findes en detaljeret oversigt over både israelske og palæstinensiske tab siden starten af "den anden intifada".

Anti-Defamation League (www.adl.org)
Organisation der arbejder imod anti-semitisme og diskrimination i almindelighed.

Simon Wiesenthal Center (www.wiesenthal.com)
En international, jødisk menneskerettighedsorganisation, der søger at bekæmpe racisme, anti-semitisme, terrorisme og folkemord. Centret er kendt for sit arbejde for retsforfølgelse af Nazi-krigsforbrydere.

Tilbage til toppen

 

Media Watch-organisationer:

Camera (www.camera.org)
Committee for Accuracy in Middle East Reporting in America. Amerikansk website, der søger at modvirke udbredelsen af anti-israelsk propaganda.

Palestinian Media Watch (www.palwatch.org)
Forstå det palæstinensiske samfund gennem dets medier. Israelsk website på engelsk. Af de palæstinensiske medier ses det tydeligt at det palæstinensiske selvstyre opfordrer til og støtter den voldelige kamp mod Israel.

Eye On The UN (www.eyeontheun.org)
Hjemmeside der søger at afdække i hvilken grad De Forenede Nationer (FN) lever op til sin oprindelige målsætning om at identificere, fordømme og beskytte imod overtrædelser af fundamentale menneskerettigheder.

The 2nd Draft (www.seconddraft.org)
Et kritisk blik på alliancen mellem palæstinensere og internationale medier i produktionen af falske, anti-israelske mediebilleder - et fænomen også kendt under navnet "Pallywood".

Israel-Info (www.israel-info.dk)
Dansk hjemmeside med en mængde af saglig information om Israel, både historisk og aktuel.

NGO Monitor (www.ngo-monitor.org)
Den israelske organisation NGO Monitor har til opgave at overvåge de internationale NGOs (græsrodsorganisationer), som beskæftiger sig med den israelsk-arabisk konflikt. I årevis har flere af disse organisationers kritik af Israel været helt ude af proportioner, men nu bliver der holdt øje med, om de selv overholder deres formålsparagraffer.

Honest Reporting (www.honestreporting.com)
Organisation der overvåger medier over hele verden for at sikre fair dækning for Israel.

Tilbage til toppen

 

Det officielle Israel:

Israel's Securíty Fence (www.seamzone.mod.gov.il)
"The Seam Zone", Det israelske forsvarsministeriums præsentation af sikkerhedshegnet med vægt på den operationelle side af sagen.

Israeli Ministry of Foreign Affairs (www.mfa.gov.il)
Det israelske udenrigsministeries website, med et hav af brugbar information. Bl.a. Kopier af officielle breve, referater fra politiske møder samt en komplet liste over ofrene for palæstinensiske selvmordsbomber.

Israel's story in maps (Ministry of Foreign Affairs)
Flash-præsentation der beskriver Israels historie lige fra Kong Davids og Salomons tid til i dag.

Israel, the Conflict and Peace (www.mfa.gov.il)
FAQ: Svar på ofte stillede spørgsmål (Frequently Asked Questions) om den israelsk-palæstinensiske konflikt. FAQ'en ligger på det israelske udenrigsministeries hjemmeside, men selvom den naturligvis er et udtryk for det officielle Israels synsvinkel, er den fuld af saglig og værdifuld information.

Tilbage til toppen

 

 

Untitled Document


 For an English version
 of this website visit
 History-of-Israel.org


   

 

Untitled Document

 
Israels historie - En kronologisk præsentation - IsraelsHistorie.dk