Untitled Document
Main PageHistory of  IsraelTime LineDocumentsMore ReadingLinksAbout
 

Mere læsning

Da historie ikke er en eksakt videnskab, er det vigtigt altid at finde og sammenholde flere forskellige kilder, der beskriver den samme historiske begivenhed. Herunder er et mindre udvalg af bøger, som kan anbefales (alle på engelsk, sidstnævnte fås dog også på dansk).


Historiebøger:Howard M. Sachar - A History Of Israel
En fantastisk bog - men også ret tyk (1153 sider). For den virkeligt interesserede. Gennemgår særdeles detaljeret det moderne Israels histore fra zionismens begyndelse og op til i dag. Mere info her.

David Fromkin - A Peace To End All Peace
En særdeles anerkendt historisk gennemgang af de diplomatiske forviklinger før, under og efter 1. verdenskrig, der ledte til skabelsen af det moderne Mellemøsten. Et forholdsvis "tungt", men meget spændende værk. Mere info her.

J.N. Westwood - The History Of The Middle East Wars
Specifikt om de militære aspekter af de mellemøstlige krige fra Israels uafhængighedskrig i 1948 til den første golfkrig i 1991.
Mere info her. Findes også i en opdateret version, der hedder "The History of War in the Middle East" fra 2003.
Mere info her.

Michael Oren - Six Days Of War
En minutiøs gennemgang af Seksdageskrigen i 1967, fra de hændelser, der ledte op til krigen, over selve kampene, til den våbenhvile, der afsluttede krigen - mere info her. Findes på dansk med titlen "Seksdageskrigen" (Forlaget Scandinavia) - mere info her.


Når det kommer til bøger om den israelsk-arabiske konflikt, skal man være opmærksom på, hvad forfatterens formål med at skrive bogen har været. Det sikreste er naturligvis at læse "rigtige" historiebøger (som dem nævnt ovenfor), som er skrevet udfra et oprigtigt og professionelt ønske om at belyse historien så korrekt som muligt.

Andre bøger er skrevet specifikt for at promovere en bestemt vinkel. Disse bøger er absolut anvendelige, og ofte lettere tilgængelige. Man skal blot være opmærksom på at det tit er forfatterens egen holdning, der kommer til udtryk gennem en simplificeret fremstilling af historien.

Kilder på internettet er også ganske brugbare, men har en tendens til at variere meget i kvalitet og niveau af historisk præcision. Besøg links-siden for et udvalg af brugbare hjemmesider.

God læselyst!


Tilbage

 

 

Untitled Document


 For an English version
 of this website visit
 History-of-Israel.org


   

 

 

Untitled Document

 
Israels historie - En kronologisk præsentation - IsraelsHistorie.dk